Mladost Na Stopnicah Anton Ingolič

ISBN:

Published: 1983

275 pages


Description

Mladost Na Stopnicah  by  Anton Ingolič

Mladost Na Stopnicah by Anton Ingolič
1983 | | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, ZIP | 275 pages | ISBN: | 3.21 Mb

Roman opisuje pot vihravega mladostnega dozorevanja najstnika Cirila, ki je aktualna tudi za današnjega mladostnika, kljub temu, da se zgodba odvija v zgodnjih šestdesetih letih prejšnjega stoletja.Ciril Ogrin, sedemnajstletni fant, ki živi z bolehnoMoreRoman opisuje pot vihravega mladostnega dozorevanja najstnika Cirila, ki je aktualna tudi za današnjega mladostnika, kljub temu, da se zgodba odvija v zgodnjih šestdesetih letih prejšnjega stoletja.Ciril Ogrin, sedemnajstletni fant, ki živi z bolehno mamo v skromnem stanovanju v Ljubljani.

Pogrešata očeta, ki je umrl v koncentracijskem taborišču Buchenwald. Nemiren in negotov najstnik zaide v slabo družbo, prične zanemarjati šolske obveznosti. Materini nasveti in prošnje ga ne prepričajo več. Zapustiti mora gimnazijo, ne zdrži niti v ključavničarski delavnici. Po krajši zaposlitvi na bencinski črpalki se odloči, da se bo izučil za avtomehanika. Sreča Zevnika, ki ga nauči voziti avto. Spozna, da Zevnik goljufa in krade, vendar ga ne obsoja, saj je do njega prijazen in ga nauči tudi nekaj koristnih stvari.

Hodi z Gino, lahkoživim in koristoljubnim dekletom. V avtomehanični delavnici ukrade avto in odpelje Gino na morje. Na poti proti domu Cirila ujame policija, Gina pa se uspešno izmuzne in jo pobriše. Na sodišču Cirilu določijo socialno delavko za pomoč pri vzgoji in poravnati mora škodo, ki jo je povzročil v mehanični delavnici. Ciril je dober tekač in trenira atletiko. Skupaj z Dušanom, študentom arhitekture, večkrat teče ob Savi. Zbliža se z dijakinjo Katjo in njeno družbo, v kateri se dobro počuti.

Na atletskem tekmovanju v Nemčiji z mislijo na pokojnega očeta zmaga. Ciril postaja po vseh izkušnjah bolj odgovoren in samozavesten. V viharnem mladostništvu se uspe rešiti iz nevarnih stran poti in najti pravo pot.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Mladost Na Stopnicah":


vercors-bien-etre.com

©2013-2015 | DMCA | Contact us